Jello - Recept
Ingredienser
3 tsk gelatinpulver
3 msk kallt vatten
3 dl kokhett vatten
1 dl hallonsaft
2 tsk socker
1 nypa salt.
Gör så här:
Låt 3 tsk gelatinpulver svälla i 3 msk kallt vatten. Värm vattnet och häll i en skål. Blanda med hallonsaften, socker och salt. Blanda i gelatingeléet och vispa tills allt löst sig. Ställ i kylskåp för att stelna i 4 timmar. Avnjuts bäst med vaniljgrädde och skivad banan.
av 60-talet tror jag, försvann den från butikshyllorna. Kanske var för många tillsatser i. Nu först har jag provat att göra den på egen hand (efter att ha rådfrågat Paul Svensson) och det gick jättebra! Rekommenderas! MEN det ska vara skivade bananer och vispad grädde till. En luftlätt avslutning på en god middag.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar